Adviseurs in ’t Groen!

Mandema & Partners stimuleert haar adviseurs met een groene incentive. Deze incentive is gekoppeld aan een gelijknamige campagne. Groen staat in dit geval synoniem voor een vernieuwde samenwerking.


Quote Mandema & Partners:
Door een mooie en eenvoudige visualisatie van een teamstand maak je een rapportage van de deelnemers van een campagne een stuk toegankelijker. De teamleden weten nu in één oogopslag hoe zij er voor staan ten opzichte van de andere teams. Het werken met een dashboard dat past bij het thema van de campagne maakt de communicatie voor de adviseurs heel herkenbaar. De campagne gaat, mede daardoor, meer leven. Eric in ’t Veld – Projectleider Mandema & Partners


 Aanleiding
In de zomer is er door Salesday, samen met Mandema & partners een dashboard  voor de “Groen” campagne opgezet. Doel van dit dashboard is de interne competitie op een ludieke wijze te visualiseren. Mandema & Partners had een spel uitgedacht, SalesDay heeft dit grafisch voorzien van een thema en technisch ondersteunt zodat de invoer minimale inspanning kost.

 

Hoe werkt het ‘In de zomer voor Groen’?

Er zijn een aantal teams (de verkopende regio’s) geformeerd die met elkaar strijden om de hoogste ranking. De ranking is in vier periodes wordt ingedeeld. Deze ranking wordt zichtbaar gemaakt met kikkers die op pompenbladen springen, degene die het verst springt, heeft de hoogste ranking behaald.

 

 

De score wordt bepaald door de gemiddelde score per adviseur per team. Deze is afhankelijk van volgende indicatoren:

  1. Aantallen leads
  2. Aantallen deals

 

Grotere omvang van de lead of deal zorgt voor meer punten. Al deze gegevens worden onttrokken uit de standaard registratie van Mandema & Partners. Harde spelregel hierbij is niet geregistreerde score niet is gedaan!  Elke 4 weken wordt de data opnieuw ingelezen.

 

 

De bevindingen
Natuurlijk is de introductie van een spel geen heilige graal. maar de onderliggende gedachte en reactie van de organisatie erop is erg interessant. Doordat normaliter leiding geven en resultaten presenteren dicht bij elkaar zitten leven de cijfers minder. De Groen-campagne creëert een hechtere teamband en verplicht iedereen tot maximaal presteren. Deze combinatie zorgt voor een betere prestatie!

 

Meer over de producten van SalesDay

SalesDay Focus
SalesDay Goal
SalesDay Challenge
 

SalesDay B.V.
Zuid Willemsvaart 35
5211 SB ‘s-Hertogenbosch

T +31 (0)73-613 60 38
info@salesday.nl